🚚ΔΩΡΕΑΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ > 150 €

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ

🚚ΔΩΡΕΑΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ > 50€

Η BMW R1300 GS Adventure έρχεται στις 5 Ιουλίου

La BMW R1300 GS Adventure arriva il 5 luglio - Endurrad

Paolo Migliori |

BMW R1300 GS Adventure: Το νέο μοντέλο έρχεται

Η αναμονή για την BMW R1300 GS Adventure έχει σχεδόν τελειώσει: η επίσημη παρουσίαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιουλίου 2024 στις 5 μ.μ. ώρα Ιταλίας.


BMW R1300 GS Adventure


Επιτέλους εδώ είμαστε: η νέα έκδοση Adventure της BMW R 1300 GS, με το όνομα BMW R 1300 GS Adventure , είναι έτοιμο να αποκαλυφθεί. Πριν από τρία χρόνια, μια διαρροή στο σύστημα κρατήσεων ραντεβού των ΗΠΑ διέρρευσε ένα μοντέλο R 1400, που ερμηνεύεται ως μια μελλοντική έκδοση περιπέτειας.


Το βράδυ της 28ης Ιουνίου 2024, μια φωτογραφία teaser της νέας μοτοσυκλέτας εμφανίστηκε στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της BMW Motorrad. Η εικόνα δείχνει τον προβολέα LED σε σχήμα Χ της BMW R 1300 GS, αλλά με δύο επιπλέον πλαϊνά φώτα και μια μεγαλύτερη, πιο στιβαρή δομή με προστατευτικές ράβδους. Η επίσημη παρουσίαση έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιουλίου στο Garmisch-Partenkirchen, κατά τη διάρκεια των Ημερών BMW Motorrad. Η BMW Motorrad είπε: "Ένα από τα σημαντικότερα σημεία των φετινών Ημερών BMW Motorrad θα αποκαλυφθεί στις 5 Ιουλίου στις 5 μ.μ.."


Ομόλογος της BMW R1300 GS Adventure


Η BMW R1300 GS Adventure (GSA) έλαβε πιστοποίηση στις 31 Μαΐου 2024. Το νέο μοντέλο περιλαμβάνεται στα ελβετικά έγγραφα έγκρισης, όπως και η έκδοση με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ASA (Automatic Shift Assistant). Αν και οι πλήρεις τεχνικές προδιαγραφές δεν είναι ακόμη διαθέσιμες, δεδομένα σχετικά με την έγκριση υποδεικνύουν ορισμένες διαφορές σε σύγκριση με το R1300 GS.


Απόδοση και Προδιαγραφές


Η BMW R1300 GS Adventure διατηρεί τα κύρια χαρακτηριστικά του boxer 1300. Έχει μέγιστη ισχύ 145 HP (107 kW) στις 7.750 rpm και μέγιστη ροπή 149 Nm στις 6.500 rpm. Η τελική ταχύτητα είναι 220 km/h, ελαφρώς χαμηλότερη από την R 1300 GS. Σε σύγκριση με το προηγούμενο R 1250 GS Adventure, το νέο 1300 προσφέρει 9 περισσότερους HP, 6 Nm περισσότερη ροπή και μέγιστη ταχύτητα αυξημένη κατά 7 km/h.


Βάρος και Διαστάσεις


Η νέα BMW R1300 GS Adventure ζυγίζει 21 κιλά περισσότερα από την R1300 GS, με συνολικό βάρος 271 κιλά έτοιμη για οδήγηση, 3 κιλά περισσότερα από την R 1250 GSA. Ο όγκος του ρεζερβουάρ δεν είναι ακόμη γνωστός, αλλά εικάζεται ότι θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο από το R1300 GS, το οποίο έχει περίπου 29 λίτρα. Το νέο GSA μπορεί να μεταφέρει 20 κιλά περισσότερα από το R1300 GS, με μέγιστο φορτίο 485 κιλά.


Ύψος και Σχέδιο


Η νέα BMW R1300 GS Adventure είναι ελαφρώς κοντύτερη από την R1300 GS, με συνολικό μήκος 2.208 χιλιοστά. Ωστόσο, είναι σημαντικά ψηλότερο, με μέγιστο ύψος μεταξύ 1.538 και 1.588 χιλιοστών, ανάλογα με το παρμπρίζ. Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ένα εντελώς νέο μπροστινό μέρος και μια σπορ ρύθμιση με αυξημένη διαδρομή της ανάρτησης.


Ζάντες και ελαστικά


Σε αντίθεση με άλλα μεγάλα ταξιδιωτικά enduro, όπως το Triumph Tiger 1200 ή το KTM 1290 Super Adventure R, η νέα BMW R 1300 GS Adventure δεν θα είναι εξοπλισμένη με μπροστινό τροχό 21 ιντσών. Τα δεδομένα ομολογίας δείχνουν τον γνωστό συνδυασμό τροχού και ελαστικού: 120/70 R19 μπροστά και 170/60 R17 πίσω.


Διαθεσιμότητα και Τιμή


Με την έγκριση που πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου 2024, η νέα BMW R1300 GS Adventure θα είναι διαθέσιμη για κυκλοφορία στο δρόμο. Θα προσφέρεται ως μοντέλο έτους 2025 και η τιμή πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή του R1250 GS Adventure, που επί του παρόντος ξεκινά από 19.950 ευρώ. Είναι εύλογο να αναμένεται ότι η τιμή του νέου 1300 GSA θα ξεπεράσει τις 20.000 ευρώ.

Η πολυαναμενόμενη BMW R1300 GS Adventure φτάνει επιτέλους και η ημερομηνία που θα σημειώσετε στο ημερολόγιό σας είναι η 5η Ιουλίου. Αυτό το νέο μοντέλο μοτοσικλέτας BMW υπόσχεται να φέρει στους λάτρεις της περιπέτειας με δύο τροχούς έναν άνευ προηγουμένου συνδυασμό ισχύος και ευελιξίας. Αλλά δεν είναι μόνο θέμα επιδόσεων, γιατί η BMW έχει επίσης εργαστεί εντατικά στη σχεδίαση και την τεχνολογία για να διασφαλίσει ότι κάθε ταξίδι θα είναι αξέχαστο.


Η BMW R1300 GS Adventure αναπτύχθηκε με γνώμονα όσους δεν είναι ικανοποιημένοι με τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους και θέλουν να εξερευνήσουν αχαρτογράφητες περιοχές. Με έναν πιο ισχυρό κινητήρα και μια δομή σχεδιασμένη για να αντιμετωπίζει ακόμα και τις πιο δύσκολες διαδρομές, αυτή η μοτοσυκλέτα αντιπροσωπεύει το απόλυτο για τους λάτρεις της περιπέτειας. Τι κάνει όμως αυτή τη νέα προσθήκη στην οικογένεια GS πραγματικά ξεχωριστή;


Πρώτα απ 'όλα, ο κινητήρας της BMW R1300 GS έχει ανανεωθεί πλήρως για να προσφέρει ανώτερες επιδόσεις. Με κυβισμό 1.300 κ.εκ., αυτή η μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη να προκαλέσει κάθε έδαφος, εξασφαλίζοντας πάντα μια άμεση και αποφασιστική απόκριση. Επιπλέον, η νέα τεχνολογία ψύξης και διαχείρισης κινητήρα διασφαλίζει τη βέλτιστη θερμική απόδοση, κάνοντας τα μακρινά ταξίδια πολύ πιο άνετα. Και όλα αυτά μεταφράζονται όχι μόνο σε δύναμη, αλλά και σε ανώτερο έλεγχο, ένα κρίσιμο στοιχείο για όσους αγαπούν την περιπέτεια.


Εκτός από τις επιδόσεις, η BMW έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στη σχεδίαση αυτού του νέου GS. Η δομή της BMW R1300 GS έχει ελαφρύνει για να βελτιώσει την ευελιξία χωρίς συμβιβασμούς στην αντοχή. Υλικά υψηλής ποιότητας και ακριβή φινιρίσματα συμβάλλουν σε μια αισθητική που δεν περνά απαρατήρητη, αλλά είναι και λειτουργική, γιατί κάθε λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί για να αντέχει το άγχος των πιο επίπονων διαδρομών. Η θέση οδήγησης έχει επίσης αναθεωρηθεί για να προσφέρει μέγιστη άνεση ακόμα και σε μεγάλες διαδρομές, μειώνοντας την κούραση του οδηγού.


Η τεχνολογία που παρέχεται δεν διαφέρει. Η νέα BMW R1300 GS είναι εξοπλισμένη με ένα προηγμένο σύστημα ανάρτησης που προσαρμόζεται αυτόματα στις συνθήκες εδάφους. Αυτό σημαίνει ότι είτε αντιμετωπίζετε ένα μονοπάτι στο βουνό είτε σε χωματόδρομο, το ποδήλατο θα σας προσφέρει πάντα άψογη σταθερότητα. Και όχι μόνο αυτό: ο ψηφιακός πίνακας εργαλείων παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στα χέρια σας, χάρη στα καθαρά και διαισθητικά γραφικά. Τέλος, οι επιλογές συνδεσιμότητας σάς επιτρέπουν να ενσωματώνετε εύκολα συσκευές όπως smartphone και GPS, κάνοντας κάθε ταξίδι ακόμα πιο οργανωμένο και ασφαλές.


Συμπερασματικά, η BMW R1300 GS Adventure είναι έτοιμη να επαναπροσδιορίσει τα πρότυπα της βιομηχανίας adventure μοτοσυκλετών. Με το συνδυασμό ισχύος, σχεδίασης και προηγμένης τεχνολογίας, αντιπροσωπεύει την ιδανική επιλογή για όσους δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τίποτα κατά τις εξερευνήσεις τους. Η 5η Ιουλίου πλησιάζει και μαζί της η ευκαιρία να ανακαλύψετε μόνοι σας όλα τα νέα χαρακτηριστικά που έχει να προσφέρει αυτή η εξαιρετική μοτοσικλέτα. Ετοιμαστείτε να ζήσετε την εμπειρία της BMW R1300 GS Adventure: κάθε χιλιόμετρο θα είναι μια εμπειρία που θα σας αφηγηθεί.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευση.