🚚ΔΩΡΕΑΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ > 150 €

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ

🚚ΔΩΡΕΑΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ > 50€

BMW DC 04 αντί του ηλεκτρικού boxer?

BMW DC 04 invece del boxer elettrico? - Endurrad

Paolo Migliori |

BMW DC 04: Μια επανάσταση στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες

BMW ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ: ΑΠΩΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ

 

Η BMW έχει παρουσιάσει αρκετές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες από το 2015.  Μελέτες λειτουργικών δοκιμών, έννοιες και οχήματα.  Η Bayerische Motoren Werke μάλιστα κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον τυπικό σχεδιασμό κινητήρα boxer της μάρκας για το σύστημα ψύξης ενός ηλεκτροκινητήρα.  Η MOTORRAD δείχνει τις τελευταίες εξελίξεις.

Η BMW Motorrad πρόσφατα κατοχύρωσε και προστάτευσε 11 νέα ονόματα για μελλοντικά μοντέλα. Μετά το λανσάρισμα των μοντέλων CE, αφιερωμένων στα ηλεκτρικά σκούτερ και στις ιδέες αστικής μετακίνησης, όπως η BMW CE 02, η εταιρεία εστιάζει τώρα τις προσπάθειές της σε μεγαλύτερες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες που προσδιορίζονται με το ακρωνύμιο "DC". Οι νέες ονομασίες περιλαμβάνουν DC 01, DC 02, DC 03, DC 04, DC 05, DC 06, DC 07, DC 08 και DC 09, που προορίζονται για μοτοσικλέτες, ανταλλακτικά και αξεσουάρ. Τον Ιούνιο του 2019, η BMW παρουσίασε το Vision DC Roadster concept, το οποίο εισήγαγε τη σειρά ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, με το "DC" να σημαίνει "συνεχές ρεύμα". Προς το παρόν, δεν υπάρχουν διαθέσιμα αξεσουάρ aftermarket για αυτές τις νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες BMW.

Αρθρωτό μονοκόκ πλαίσιο με ενσωματωμένη μπαταρία

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2023, δημοσιεύτηκε μια νέα διεθνής αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας από τη BMW για ένα αρθρωτό μονοκόκ πλαίσιο που προορίζεται για ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνει ένα κεντρικό διαμέρισμα μπαταρίας, κατασκευασμένο από σύνθετο πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα, όπως το Kevlar. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα δημιουργίας υβριδικών κατασκευών με χρήση ελαφρών μετάλλων όπως αλουμίνιο ή τιτάνιο, ειδικά σε κρίσιμες περιοχές όπως η κεφαλή του τιμονιού και η βάση του ψαλιδιού. Ο αρθρωτός σχεδιασμός προσφέρει την ευελιξία προσαρμογής της ανάρτησης τροχού στο συγκεκριμένο μοντέλο, μειώνοντας το κόστος και απλοποιώντας την παραγωγή χάρη στα λιγότερα εξαρτήματα.

Θα μπορούσε η DC 04 να είναι η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της BMW;

Τον Μάρτιο του 2023, εμφανίστηκαν σχέδια διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που μπορεί να αναφέρονται στην DC 04, την πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της BMW. Αυτό το νέο μοντέλο φαίνεται να βασίζεται στην BMW G 310 R, η έκδοση κινητήρα εσωτερικής καύσης της οποίας αποδίδει 34 ίππους (25 kW). Η BMW DC 04 είναι πιθανό να χρησιμοποιεί εξαρτήματα από το ηλεκτρικό σκούτερ CE 04, που είναι ήδη διαθέσιμο από το 2022, αλλά με αναδιοργάνωση του πακέτου μπαταριών και του κινητήρα για προσαρμογή στη χρήση της μοτοσικλέτας. Ο ηλεκτροκινητήρας θα μεταφέρει την ισχύ στον πίσω τροχό μέσω ενός συστήματος κωνικών γραναζιών και μιας οδοντωτής ζώνης, με εκτροπή 90 μοιρών.

BMW Vision DC Roadster και ο ηλεκτρικός κινητήρας boxer

Το Vision DC Roadster concept, που παρουσιάστηκε το 2019, τράβηξε την προσοχή για τη σχεδίασή του εμπνευσμένη από τον κλασικό δικύλινδρο κινητήρα boxer, με σύστημα ψύξης που βρίσκεται στους υποδεικνυόμενους «κύλινδρους». Μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας από τον Ιούνιο του 2022 υποδηλώνει ότι η BMW εξερευνά αυτήν την κατεύθυνση, με ψυκτικούς κυλίνδρους τοποθετημένους απευθείας στον κινητήρα, με συγκεκριμένες λειτουργίες όπως εναλλαγή θερμότητας ή παθητική ψύξη ηλεκτρονικών εξαρτημάτων. Ωστόσο, αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας βρίσκονται ακόμη στο εμβρυϊκό τους στάδιο και δεν επιτρέπουν την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων.

BMW E-Power Roadster Concept 100 kW

Τον Δεκέμβριο του 2019, η BMW παρουσίασε την E-Power Roadster Concept, μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα λιγότερο οραματιστή σε σχεδιασμό από τη Vision DC Roadster, αλλά με ισχύ 100 kW (136 HP) και συνολικό βάρος περίπου 300 κιλά. Παρόλα αυτά, η BMW δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την ανάπτυξη μιας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας υψηλών επιδόσεων έτοιμη για σειρά παραγωγής.Ωστόσο, η γκάμα DC με αρίθμηση 01 έως 09 υποδηλώνει ότι αρκετά μοντέλα είναι στα σκαριά, τα οποία θα μπορούσαν να κυμαίνονται μεταξύ του Vision DC Roadster και του E-Power Roadster Concept.

E-Roadster, E-Tourer, E-Adventure;

Η εκτεταμένη καταχώριση ονομάτων για νέα μοντέλα φαίνεται να υποδηλώνει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική προγραμματισμού εκ μέρους της BMW, προστατεύοντας έτσι τα ονόματα και τις τεχνολογίες από πιθανούς ισχυρισμούς άλλων κατασκευαστών. Στο μέλλον, είναι πιθανό να δούμε μοντέλα όπως το e-roadster, το e-tourer και το e-adventure ποδήλατο. Εν τω μεταξύ, η συλλογή εικόνων προσφέρει μια ματιά σε προηγούμενες εξελίξεις των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών BMW.

BMW CE 04 και CE 02 για αστική μετακίνηση

Η τρέχουσα διαθέσιμη BMW CE 04 κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2022 ως ο διάδοχος της BMW C Evolution του 2014 Από το 2024, θα προστεθεί η BMW CE 02, ένα "ηλεκτρικό" μοντέλο με ισχύ 11 kW (15 hp). , προσβάσιμο με άδεια κατηγορίας Α1 από 16 ετών ή με την επέκταση B196 της άδειας αυτοκινήτου. Και τα δύο μοντέλα προορίζονται για αστική μετακίνηση, ιδανικά για σύντομα ταξίδια σε μητροπολιτικές περιοχές.

Παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων BMW στην TVS στην Ινδία

Η BMW συνεργάζεται με τον Ινδό συνεργάτη TVS για την ανάπτυξη μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων. Η TVS παράγει ήδη τα μοντέλα G 310 για την BMW και το 2023 ξεκίνησε την παραγωγή της BMW CE 02, του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου στη γκάμα.

Η BMW DC 04 στοχεύει να είναι μια σημαντική ανακάλυψη στον κόσμο των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών. Η διάσημη γερμανική μάρκα, γνωστή για τους boxer κινητήρες της, κάνει ένα βήμα προς ένα πιο πράσινο και πιο βιώσιμο μέλλον με αυτήν την επαναστατική μοτοσυκλέτα. Τι κάνει όμως την BMW DC 04 τόσο ξεχωριστή σε σύγκριση με το παραδοσιακό ηλεκτρικό μπόξερ;


Ας ξεκινήσουμε με το σχέδιο. Η BMW DC 04 διατηρεί την κομψότητα και την καινοτομία που χαρακτηρίζει τη μάρκα, αλλά με μια φουτουριστική πινελιά. Το αεροδυναμικό πλαίσιο και οι σύγχρονες γραμμές του όχι μόνο τραβούν τα βλέμματα αλλά προσφέρουν και βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση. Αυτή η βελτίωση μπορεί να μεταφραστεί σε μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας, καθοριστικός παράγοντας για όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρική μοτοσικλέτα για καθημερινά ταξίδια.


Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα της BMW DC 04 είναι η ισχύς της. Εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα αιχμής, το DC 04 προσφέρει επιδόσεις που μπορούν να ανταγωνιστούν πολλές μοτοσυκλέτες εσωτερικής καύσης. Η άμεση απόκριση στο γκάζι και η ομαλή παροχή ισχύος επιτρέπουν μια ευχάριστη και αβίαστη οδήγηση, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις της μοτοσυκλέτας.


Δεν είναι όμως μόνο η απόδοση. Η BMW DC 04 σχεδιάστηκε επίσης με γνώμονα την άνεση του αναβάτη. Με τα εργονομικά καθίσματα και την προηγμένη ανάρτηση, κάθε ταξίδι γίνεται μια άνετη εμπειρία, ακόμη και σε μεγάλες αποστάσεις. Επιπλέον, η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με έξυπνες τεχνολογίες που βοηθούν στην οδήγηση, όπως έλεγχο πρόσφυσης και πολλές προσαρμόσιμες λειτουργίες οδήγησης.


Η ασφάλεια δεν έχει παραμεληθεί. Η BMW DC 04 περιλαμβάνει μια σειρά από προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως το σύστημα πέδησης με ανάκτηση, το οποίο όχι μόνο βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας αλλά προσφέρει και μεγαλύτερη ασφάλεια κατά το φρενάρισμα. Επιπλέον, τα φώτα LED υψηλής ορατότητας διασφαλίζουν ότι ο αναβάτης είναι πάντα ευδιάκριτος στους άλλους χρήστες του δρόμου.


Μια πτυχή που πολλοί θα εκτιμήσουν είναι η οικολογική βιωσιμότητα της BMW DC 04. Με μηδενικές άμεσες εκπομπές ρύπων, αυτή η μοτοσυκλέτα αντιπροσωπεύει μια πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή από τις αντίστοιχες εσωτερικής καύσης. Η BMW έχει επίσης κάνει μεγάλα βήματα για να διασφαλίσει ότι η παραγωγή και η απόρριψη μπαταριών είναι όσο το δυνατόν πιο βιώσιμη.


Συμπερασματικά, η BMW DC 04 δεν είναι απλώς μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα. είναι ένας πρόδρομος του μέλλοντος της κινητικότητας με δύο τροχούς. Με καινοτόμο σχεδιασμό, εξαιρετικές επιδόσεις και έντονη εστίαση στη βιωσιμότητα, το DC 04 θα μπορούσε πραγματικά να σηματοδοτήσει ένα σημείο καμπής στην αγορά των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών. Αν είστε λάτρης της μοτοσυκλέτας ή απλά κάποιος που αναζητά έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο να ταξιδέψει, η BMW DC 04 αξίζει σίγουρα την προσοχή σας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευση.